SZOLGÁLJ VELÜNK!

EGY CSALÁD RÉSZE VAGYUNK.

A SZOLGÁLAT LEHETŐSÉG ARRA, HOGY MEGMUTASSUK SZERETETÜNKET ISTEN IRÁNT, ÉS HASZNÁLJUK A TŐLE KAPOTT KÉPESSÉGEINKET A GYÜLEKEZETBEN. A SZOLGÁLAT NEM CSAK ÖRÖM, HANEM BARÁTSÁGOK KEZDETE IS LEHET.

HANGTECHNIKA

A hangtechnika nem csak potméterek és kábelek rengetege. Ez a szolgálat teszi lehetővé, hogy akár az épületben, akár otthon, együtt tudjunk dicsőíteni és hallgatni a tanítást. A hangtechnikai szolgálatban megismerheted a gyülekezet hangrendszerének működését, és a szép hangkeverés alapelveit. A szolgálat közben segíthetsz a dicsőítőcsapatnak és a tanítónak a legszebb hangzást elérni itt a gyüliben, vagy éppen az online közvetítésben.

 

Ha nyitott vagy a technikai eszközök izgalmas világára… Ha szereted a jó zenét, és az arányosan beállított szép hangzást… Ha szívesen tanulnál, vagy épp elmélyítenéd a tudásod ezen a területen…a hangtechnika szolgálatában a helyed!

MÉDIA MISSZIÓ

Isten nincs helyhez vagy időhöz kötve, ezért egy csapat azon dolgozik, hogy gyülekezetünk életének bárhol és bármikor a részese lehess. A média szolgálat egy nagy csapat, hiszen egy alkalom közvetítéséhez több kamerásra, fotósra, rendezőre van szükség, nem is beszélve a videók utómunkáiról és a vetítő szolgálatról! Ha csapatunkban szolgálsz, akkor rengeteget segíthetsz abban, hogy az evangélium üzenete és a gyülekezet szolgálata minél több helyen gyümölcsöt teremhessen a világon.

Ha szívesen megtanulnád a médiás eszközök használatát… Ha érdekel hogyan készülnek azok a videók, amiket öröm nézni… Ha élvezed a csapatmunkát, amikor együtt kell mozdulni másokkal… Vagy talán már van háttered és jó szemed a videók vagy fotók készítéséhez (nem feltétel a jelentkezéshez)…a média szolgálatában a helyed!

FÉNYTECHNIKA

Az Istennel való találkozás egy kivételes élmény, amihez szeretnénk a legjobb körülményeket megteremteni, ezért a fénytechnikában is a LEGJOBBRA törekszünk. A színekkel való JÁTÉK és ennek a látványnak a varázsa, még jobban magával tudja ragadni az embert, és egy olyan intimitást teremt bennünk a saját kis templomunkban, ami csak a miénk, de mégis valahogy közös élményként mutatkozik meg. EBBEN AZ ÉLMÉNYBEN TUDOD SEGÍTENI A GYÜLEKEZETET ABBAN, AHOGY HÉTRŐL HÉTRE DICSŐÍTJÜK ISTENT.

Ha jó esztétikai érzéked van a színek világában… Ha jó a kézügyességed és egyszerre több dologra tudsz figyelni… Ha szívesen megtanulnád a fénytechnikai eszközök használatát… akkor a fénytechnika SZOLGÁLATBAN a helyed!

RENDEZŐK

A rendező csapat gondoskodik arról, hogy míg az istentisztelet zajlik, a résztvevők nyugodtan figyelhessenek a bibliaórára, és ügyelnek arra, hogy minden rendben legyen az épületben. Sokan úgy gondolják, hogy ez „kidobó” szolgálat, de valójában „bedobó” szolgálat: itt segíthetsz a gyülekezetbe érkező embereknek megtalálni a dolgokat az épületben, és kedvesen invitálhatod őket az alkalmakon való részvételre.

Ha szeretsz emberekkel bánni határozottan, de kedvesen… Ha örömödet leled abban, hogy közös értékeinkre vigyázz a gyüliben… akkor a rendező szolgálatban a helyed!

KÁVÉZÓ

A bibliaórák előtt és után a legjobb hely egy jó beszélgetésre a kávézónk. A kávézós csapatot a baristák és kiszolgálók alkotják, akik örömmel készítenek neked egy újhullámos kávét. Ebben a szolgálatban te is segíthetsz elkészíteni a kávét, vagy épp kiszolgálni az embereket.

Ha szereted étellel és kedvességgel kiszolgálni az embereket… Ha esetleg van tapasztalatod a pénztárgépek vagy vendéglátóhelyek világában… Vagy épp tapasztalatot szereznél ezen a területen… akkor a kávézó szolgálatban a helyed!

ÚRVACSORA

Gyülekezetünkben minden második héten úrvacsorázunk, amivel emlékezünk arra, hogy mit tett értünk Jézus. Egy kis csapat készíti elő a szőlőlevet és pászkát a gyülekezet számára. Ezzel a hűséges háttérmunkával segítheted a gyülekezet több száz tagját, hogy részesedjen a Jézus testével és vérével való áldott lelki közösségben a vasárnapi alkalmakon.

Ha szívesen végzel láthatatlan háttérmunkát… Ha szeretsz másokat vendégül látni, és ételt előkészíteni… akkor az úrvacsora-előkészítésben a helyed!

SZERETETSZOLGÁLAT

A Szeretetszolgálat küldetése, hogy a mindennapokban segítsük a nehéz sorsú, nélkülöző embereket, és lehetőség szerint olyan támogatást, fejlesztést is nyújtsunk, aminek segítségével talpra állhatnak az életben. Legfőbb területe a Vissza Közénk nevű “Elsőként Lakhatás” szemléletű program, amiben hajléktalan embereknek segítünk az újrakezdésben. Ebben a szolgálatban keresztényként szolgálhatod a várost, és ezzel Jézus jó hírét viheted a gyülekezet környezetében.

Ha coachként végeztél, és szívesen segítenél a „Vissza Közénk” program résztvevőinek heti egy beszélgetéssel a hajléktalanságból való kitörésben… Vagy ha ügyes vagy a közösségi média terén, és szívesen segítenéd a Szeretetszolgálat munkáját…a Szeretetszolgálat vár téged szeretettel!

GYEREKSZOLI

Vasárnaponként biztosítjuk, hogy minden korosztály a neki megfelelő tanítást kaphassa. A gyerekek számára életkor szerinti csoportokban biztosítunk gyermek dicsőítést és foglalkozásokat. A legkisebbek 3 éves korig a babaszolgálatban vesznek részt egy közös játékban, a vasárnapi iskola pedig négy csoportot ölel fel: a mini-ovisokat, a nagy-ovisokat, az alsós és a felső gyerekek, fiatalok csoportját.

Ha otthonosan mozogsz a kicsik vagy nagyobbak között, kezdeményező vagy, könnyen teremtesz velük kapcsolatot, izgalmasnak találod, hogy egy gyermek szemén keresztül lásd a világot, tolmácsold feléjük Isten üzenetét, és még a kihívásokat is szereted, akkor ez a szolgálat sok örömet tartogat a számodra. Ha mindezek mellett még énekelni is tudsz, esetleg játszol hangszeren, akkor a gyermek dicsőítést is vedd fontolóra! A babákhoz és ovisainkhoz hölgyek jelentkezését, a gyermek dicsőítő csapatba, az alsós és a felsős fiataljainknál nagy örömmel várjuk a férfi tanítókat is.

VETÍTŐ SZOLGÁLAT

A vetítő szolgálat emberei azok, akik az istentiszteletek alatt segítenek nyomon követni hol tartunk éppen a dicsőítő dalokban, illetve melyik igerészről beszél a tanító. Mivel a vetítő rendszerünk nemcsak a helyszíni kivetítőkkel, hanem az online közvetítéssel is össze van kötve, a feladat soha nem unalmas és monoton.

Ha szeretnéd segíteni a gyülekezetet, hogy az alkalmak üzenete „átjöjjön”, ha felhasználói szinten tudod kezelni a számítógépeket, és ha szereted a precíz munkát… a vetítő szolgálat a te tereped!

 

TOLMÁCS

Gyülekezetünk kétnyelvű, ezért programjaink angol és magyar nyelven zajlanak. Tolmácsaink segítenek az tanítások, szórólapjaink és videóink fordításában. A tolmácsok csapatában segíthetsz a gyülekezetünket angolul követő megannyi embernek a világ minden részéről, hogy az alkalmakat és az evangélium üzenetét jól megérthessék.

Ha kiválóan és folyékonyan beszélsz angolul… Ha jól ismered, vagy megtanulnád a magyar és angol bibliai nyelvezetet…Ha érdekel milyen két kultúra és gondolkodásmód között hidat képezni… Esetleg van már tapasztalatod tolmácsolásban… jelentkezz bátran a tolmács csapatba!

UTCAI EVANG CSAPAT

A világjárvány végeztével az emberek újra egyre szabadabban mehetnek ki az utcákra és közösségi terekre. Újra induló utcai evangelizációs csapatunk vágya, hogy minél több emberrel beszélgessen és hirdesse Jézus Krisztus örömhírét ebben a városban.

Ha szívesen szóba elegyedsz számodra még ismeretlen emberekkel, ha a szíveden vannak az elveszettek, ha Jézus arra hív, hogy beszélj a hitedről több embernek… az utcai evang csapat csak rád vár!

SZOLGÁLJ VELÜNK!

 

HISSZÜK, HOGY A SZOLGÁLAT EGY LEHETŐSÉG ARRA, HOGY TOVÁBBADD, AMIT ISTENTŐL KAPTÁL, ÉS RÉSZESE LEGYÉL GYÜLEKEZETÜNK ÉLETÉNEK. EZÉRT BÁTORÍTUNK ARRA, HOGY KERESD MEG AZT A TERÜLETET, AMIBE SZÍVESEN BEKAPCSOLÓDNÁL.