NŐI SZOLGÁLAT

A CÉLUNK EGYRE JOBBAN MEGISMERNI ÉS MEGSZERETNI JÉZUST ÉS EGYMÁST, AZÉRT HOGY SZOROS ÉS MÉLY KAPCSOLATOK ALAKULJANAK KI KÖZÖTTÜNK, ÉS RÉSZT VEGYÜNK EGYMÁS ÉLETÉBEN.

MENEDÉK 

 

HIBRID KÖZÖSSÉGI ALKALOM – ÉLŐBEN ÉS ONLINE EGYSZERRE

MINDEN MÁSODIK HÉTFŐ 18:00

ALSÓ TEREM

 

Azért hívjuk Menedéknek, mert „Isten a menedékünk, és minden erőnk forrása! Ő mindig biztos segítség a bajban!” (Zsoltárok 46:1). Ő olyan, mint egy menedékház a hegyekben a vándoroknak. „Dicsőséges jelenlétével betakar mindenkit, mint árnyas sátor tikkasztó hőségben, mint menedék pusztító viharban, mint oltalom zuhogó esőben.” (Ésaiás 4,5-6). Sőt, mi magunk is ezzé válhatunk egymás számára: „…mindegyikük olyan lesz, mint rejtekhely a szélviharban, menedék a zivatar idején, folyók a sivatagban, mint hatalmas kőszikla hűs árnyéka a hőségtől gyötört száraz földön.” (Ésaiás 32,2). Ezt szeretnénk megtapasztalni, miközben együtt dicsőítünk, Isten Igéjéről beszélgetünk, meghallgatjuk egymást, imádkozunk egymásért.

2022-23-AS ÉVAD TÉMÁJA: VIGASZTALÁSOD FELÜDÍTI A LELKEMET…

November 7. – …amikor nem érzem szeretettnek magamat

November 21.- …amikor változnak a hormonjaim

December 5. – … az anya-lánya kapcsolatomban 

December 19….az ünnepekben

Január 9.- …az édesapámmal való kapcsolatomban (1.)

Január 23.- …az édesapámmal való kapcsolatomban (2.)

Február 6.- …amikor egyedülálló vagyok

Február 20.- …amikor férjnél vagyok

Március 6.- …amikor özvegy vagyok

Március 20.- …amikor elvált vagyok

Április 3.- …amikor édesanya vagyok

Április 17.- …amikor valamiért nem lehetek édesanya

Május 8.- …amikor súlyos betegséggel nézek szembe

Május 22.- …amikor a szeretteim súlyos betegségével, megöregedésével nézek szembe

Június 3., szombat 15:00-19:00 – Menedék Kirándulás

Helyszín: Normafa, Annaréti Szent Anna kápolna melletti asztaloknál és füves területen

Hozz magaddal: jókedvet, valamit, amire leülhetsz, innivalót, uzsonnát (ha teheted, akkor annyit, amivel megkínálhatod a körülötted ülőket is), kullancsriasztót, naptejet…

Rossz idő esetén a kirándulás elmarad.

 

2022-23-as évad témája: Vigasztalásod felüdíti a lelkemet

Milyennek ismerték meg a Minden Vigasztalás Istenét és vigasztalását a Bibliában szereplő, valamint a közöttünk élő nők, akik olyan élethelyzetekben találták magukat, amilyenekkel sok nőnek az élete során előbb-utóbb szembe kell néznie és meg kell küzdenie? Hogyan vigasztalódhatunk mi meg, és hogyan tudunk megvigasztalni másokat? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ együtt. 

Az alkalmak témája nem egymásra épül, ezért bátran csatlakozhatsz olyan gyakorisággal, amely neked megfelel, akár csak egy-egy alkalommal is, például amikor olyan élethelyzetről beszélgetünk éppen, amely téged vagy valamelyik szerettedet, ismerősödet közelről érinti. Hívd el magaddal ilyenkor őt is!

Részletes információért az alkalmak menetéről, a online csatlakozás módjáról, valamint rendszeres hírlevélért a soron következő Menedék dátumáról, témájáról és a tanulmányozott igeszakaszról, kérünk, hogy itt iratkozz fel!